els alemanys contava amb un exercit molt poderós, aparició per primera vegada de tancs militars.

En aquest apartat del blog engresca’t, afegirem curiositats sobre Història o revistes d’aquets tema per que puguis aprendre més sobre el passat. Les ressenyes que hi haurá a continuació són de revistes que hi ha a l’aula d’Àgora així que si alguna t’agrada la podrás llegir a l’escola! Esperem que us agradi i…  Engresca’t amb la lectura!

VOL. 1: LA PRIMERA GUERRA MUNDIAL

La primera guerra Mundial, va sorgir, perquè els alemanys volien obtenir el mateix poder a Europa que hi tenien França o el Regne Unit.

Abans d’esclatar la 1r guerra Mundial s’havia produït el que s’anomena la Pau Armada que va durar 20 anys on els diferents països es preparaven per a un conflicte.

L’inici de la 1r Guerra Mundial, esclatar per la mort de l’arxiduc Francisco Fernando d’Austria, rei de l’imperi Austro hongarès a Sarajevo.

La 1r guerra Mundial va durar 3 anys entre 1914-1917.

Van haver 2 bàndols en una banda la triple entesa, Alemanya, Itàlia i Aústria-Hongria per l’altre part dels aliats, estaven França, Regne Unit i Rússia.

Resultado de imagen de els bandols enfrontats primera guerra mundial

La 1r guerra Mundial, va tenir 3 etapes.


GUERRA DE MOVIENTS

Alemanya llençà una ofensiva cap a França passant primer Bèlgica i Luxemburg, volien sorprendre arriban pel nord de França fins a París. alemanys comptava amb un exercit molt poderós, aparició per primera vegada de tancs militars.

Però a la batalla del Marne, els exercits, francesos i britànics paren l’avenç dels alemanys.


GUERRA DE POSICIONS

A la guerra de posicions, s’utilitzaven per primer cops les trinxeres que servien com a defensa. Allà els soldats, podien estar mesos amagats. les condicions no eren molt bones i constantment, els soldats patien crisis.

Resultado de imagen de trincheras

Durant aquest període es produeix una batalla naval en el mar del Nord a Dinamarca. Les flotes britàniques perdent sorpresivament davant la flota alemanya. La guerra va passar a estar en mans del submarins.

Resultado de imagen de batalla de Jutlandia


FASE FINAL

A l’imperi rus esclata una guerra interna i es veu obligats, en aquell moment Alemanya tenia tot per poder guanyar, però Estats Units, entren a la guerra, desprès de veure com alemanys enfonsen un vaixell nord-americà.

La guerra acaba, amb les anomenades ofensives finals.

Alemanya, prepara una ofensiva on acaba perdent, això provoca el final de la guerra on temps desprès es firmaria el tractat de Versalles (1919) on Alemanya és la principal culpable del conflicte, perd parts del seu territori.
La 1r Guerra Mundial, acaba amb mil.lers de morts, la gran majoria eren soldats.

 

VOL. 2: LA SEGONA GUERRA MUNDIAL (1939-1945)

Quan va acabar la primera guerra mundial, Alemanya va quedar com a culpable de tot el conflicte al signar el Tractat de Versalles. Es va formar la SN (Societat de Nacions) que tenia com a objectiu que no es provocara una segona guerra mundial. La SN va fracassar estrepitosament:

L’objectiu principal de Hitler  era construir un gran Imperi a Europa així que, va arribar al poder i va estendre la política del Nazisme. Hitler va formar un bándol anomenat lEix que estava format per la Itàlia Feixista de Mussolini i Japó liderat per Hiro-hito que el van recolçar per que defefençava una política similar a la seva.

Resultado de imagen de eje segunda guerra mundial

La segona guerra va començar al 1 de septembre de 1939 i  de sobte es va formar un altre bàndol que s’ oposava a les idees dels dictadors anomenat els Aliats format per Anglaterra, EEUU, França i amb el pas del temps l’ URSS.


OFENSIVA ALEMANA                                                                                                                              La caiguda de Polònia va ser el detonant del conflicte de la segona guerra mundial. (01.09.1939) Posteriorment, Hitler va envair Holanda i Bèlgica i més tard al juny del 1940 va ocupar París. Hitler pensava que França era un país molt ric i el va dividir en 2 zones per poder governar-lo millor:  La zona Nord i atlàntica amb París que va quedar sota domini alemany i la resta va quedar sota el Govern de Vichy, comandat per Pétain en l’orbita de Hitler.

Resultado de imagen de caida de francia segunda guerra mundial

Amb la caiguda de França, va haver-hi un canvi a Anglaterra. El Regne Unit va pasar a ser governat per Winston Churchill (Aliança). Llavors, Hitler va voler conquerir Anglaterra i es va originar un enfrontament aeri: La batalla d’Anglaterra. Va haver-hi moltes baixes però al cap i a la fi els Nazis van ser derrotats.

FRONT ORIENTAL                                                                                                                      Després de la derrota alemana a Anglaterra, Adolf Hitler va intentar envair URSS. Per a ell, una cosa molt important era fer-ho abans de l’hivern però no va ser possible i el fred jugava a favor dels Russos que van guanyar als Nazis sent un grup molt menys nombrós.

Resultado de imagen de front oriental segona guerra mundial

GUERRA DEL PACÍFIC                                                                                                                            Les tropes japoneses es van enfrontar a les tropes dels Estats Units a una batalla molt important en la història: La batalla de Pearl Harbor que va tenir lloc al oceà pacific. Al mateix temps, s’estava lliurant una batalla a Midway que va acabar amb resultats desastrosos per a Japó. En la batalla de Perl Harbor, Japó va atacar a la flota dels vaixells dels EEUU però no va aconseguir enfonsar els seus vaixells més importants així que no va sortir tant bé per als Japonesos malgrat que van causar moltes víctimes. Aquesta és la raó per la qual EEUU va entrar en la segona guerra Mundial en el bàndol dels aliats: Contra Japó.

Resultado de imagen de pearl harbor

STALINGRAD                                                                                                                                            Entre el 23 d’agost de 1942 i el 2 de setembre de 1943 va tenir lloc la batalla de Stalingrad, la més sangrienta de la història de la humanitat.  L’eix volia conquerir aquesta zona ja que era molt important  a nivell petrolífer. La derrota de l’Alemanya Nazi i els seus aliats va ser molt devastadora.

OFENSIVA FINAL DELS ALIATS 1945                                                                                                  Les tropes de la URSS van arribar fins Alemanya. Els Nazis van fer un últim esforç per defensar el seu territori pero no va acabar bé. L’excèrcit russ va arribar fins a Berlín, molt aprop del búnker on es refugiava Adolf Hitler i va decidir suicidar-se. Les tropes de l’Urss van conquerir Berlín.

Al acabar amb líder, els aliats havien de desfer-se dels altres dos paíssos que formaven  L’Eix: Itàlia i Japó així que van capturar al líder Italà Benito Mussolini i el van afusellar. El president Truman, va ordenar construïr la Bomba atòmica i la va llançar a Hiroshima i dos dies després, quan tothom pensava que ja s’havia acabat, van llença-hi una segona a Nagasaki. Les dues bombes van causar milers de morts i Japó no va tenir una altra opció que rendir-se el dia 2 de setembre de 1945, dia que va acabar la segona guerra mundial amb la victoria dels Aliats.